Kushtet që lidhen me bordin fleksibël të qarkut FPC

FPC përdoret kryesisht në shumë produkte të tilla si telefona celularë, laptopë, PDA, kamera digjitale, LCMS, etj. Këtu janë disa terma të zakonshëm të FPC.
1. Vrima e hyrjes (përmes vrimës, vrimës së poshtme)
Shpesh i referohet mbulesës (përmes vrimës që duhet të shpohet së pari) në sipërfaqen e bordit fleksibël, e cila përdoret për t’u përshtatur në sipërfaqen e qarkut të bordit fleksibël si filmi kundër saldimit. Sidoqoftë, muri i vrimës së unazës së vrimës ose jastëku i saldimit katror i kërkuar për saldim duhet të ekspozohen qëllimisht për të lehtësuar saldimin e pjesëve. E ashtuquajtura “vrima e hyrjes” do të thotë fillimisht se shtresa sipërfaqësore ka një vrimë përmes, kështu që bota e jashtme mund të “afrohet” me bashkimin e pllakës nën shtresën mbrojtëse sipërfaqësore. Disa borde me shumë shtresa gjithashtu kanë vrima të tilla të ekspozuara.
2. Acrylic acrylic
Zakonisht njihet si rrëshirë e acidit poliakrilik. Shumica e bordeve fleksibël përdorin filmin e tij si filmi i ardhshëm.
3. Ngjitës ngjitës ose ngjitës
Një substancë, si rrëshira ose veshja, që mundëson lidhjen e plotë të dy ndërfaqeve.
4. Anchorage spurs claw
On the middle plate or single panel, in order to make the hole ring welding pad have stronger adhesion on the plate surface, several fingers can be attached to the excess space outside the hole ring to make the hole ring more consolidated, so as to reduce the possibility of floating from the plate surface.
5. Bendability
Si një nga karakteristikat e bordit fleksibël dinamik, për shembull, cilësia e bordit fleksibël të lidhur me kokat e printimit të disqeve të kompjuterit duhet të arrijë “testin e lakimit” prej një miliard herë.
6. Shtresa lidhëse shtresa lidhëse
Zakonisht i referohet shtresës ngjitëse midis fletës së bakrit dhe substratit polimid (PI) të shtresës së filmit të pllakës me shumë shtresa, ose shiritit TAB, ose pllakës së bordit fleksibël.
7. Coverlay / cover coat
Për qarkun e jashtëm të tabelës fleksibël, bojëra jeshile e përdorur për tabelën e fortë nuk është e lehtë të përdoret për anti saldim, sepse mund të bjerë gjatë lakimit. Isshtë e nevojshme të përdoret një shtresë e butë “akrilike” e petëzuar në sipërfaqen e tabelës, e cila jo vetëm që mund të përdoret si film kundër saldimit, por gjithashtu mbron qarkun e jashtëm dhe rrit rezistencën dhe qëndrueshmërinë e bordit të butë. Ky “film i jashtëm” i veçantë quhet posaçërisht shtresa mbrojtëse sipërfaqësore ose shtresa mbrojtëse.
8. Bordi fleksibël dinamik fleksibël (FPC)
I referohet bordit fleksibël të qarkut që duhet të përdoret për lëvizje të vazhdueshme, siç është bordi fleksibël në kokën e leximit-shkrimit të diskut. Përveç kësaj, ekziston një “FPC statike”, e cila i referohet bordit fleksibël që nuk vepron më pasi është montuar siç duhet.
9. Ngjitës filmi
I referohet shtresës së thatë të petëzuar të lidhjes, e cila mund të përfshijë filmin e rrobave të fibrave përforcuese, ose shtresën e hollë të materialit ngjitës pa material përforcues, siç është shtresa lidhëse e FPC.
10. Qark fleksibël i shtypur, bordi fleksibël FPC
Shtë një bord qarkor i veçantë, i cili mund të ndryshojë formën e hapësirës tre-dimensionale gjatë montimit në rrjedhën e poshtme. Nënshtresa e tij është polimid fleksibël (PI) ose poliestër (PE). Ashtu si pllaka e fortë, bordi i butë mund të bëjë të mbuluar përmes vrimave ose jastëkëve ngjitës sipërfaqësor për futjen e vrimave ose instalimin e ngjitësit sipërfaqësor. Sipërfaqja e tabelës gjithashtu mund të ngjitet me një shtresë të butë mbuluese për qëllime mbrojtëse dhe kundër saldimit, ose të printohet me një bojë të gjelbër të butë kundër saldimit.
11. Flexure failure
Materiali (pllaka) prishet ose dëmtohet për shkak të përkuljes dhe përkuljes së përsëritur, e cila quhet dështim fleksibël.
12. Kapton polyamide soft material
Ky është emri tregtar i produkteve të DuPont. Shtë një lloj materiali i butë izolues i fletës “polimide”. Pas ngjitjes së fletës së bakrit të kalendarizuar ose fletës së bakrit të elektrolizuar, mund të bëhet materiali bazë i pllakës fleksibël (FPC).
13. Membrane switch
Me filmin Mylar transparent si bartës, paste argjendi (paste argjendi ose paste argjendi) printohet në qark filmash të trashë me metodën e printimit të ekranit, dhe më pas kombinohet me copë litari të zbrazët dhe panel të spikatur ose PCB për t’u bërë një çelës ose tastierë “prekëse”. Kjo pajisje e vogël “çelës” përdoret zakonisht në llogaritësit e dorës, fjalorët elektronikë dhe telekomandat e disa pajisjeve shtëpiake. Quhet “ndërprerës i membranës”.
14. Polyester films
I referuar si fletë PET, produkti i zakonshëm i DuPont janë filmat Mylar, i cili është një material me rezistencë të mirë elektrike. Në industrinë e pllakave të qarkut, shtresa mbrojtëse transparente në sipërfaqen e filmit të thatë të imazhit dhe mbulesa kundër ngjitjes në sipërfaqen e FPC janë filma PET, dhe ato gjithashtu mund të përdoren si nënshtresa e qarkut të filmit të shtypur me paste argjendi. Në industritë e tjera, ato mund të përdoren gjithashtu si shtresa izoluese e kabllove, transformatorëve, mbështjelljeve ose ruajtjes me tuba të IC -ve të shumta.
15. Poliamidi polimid (PI)
It is an excellent resin polymerized by bismaleimide and aromaticdiamine. It is known as kerimid 601, a powdery resin product launched by French “Rhone Poulenc” company. DuPont made it into a sheet called Kapton. This pi plate has excellent heat resistance and electrical resistance. It is not only an important raw material for FPC and tab, but also an important plate for military hard board and supercomputer motherboard. The mainland translation of this material is “polyamide”.
16. Reel to reel interlocking operation
Some electronic parts and components can be produced by the retraction and retraction process of reel (disc), such as tab, lead frame of IC, some flexible boards (FPC), etc. the convenience of retraction and retraction of reel can be used to complete their online automatic operation, so as to save the time and labor cost of single piece operation.