Pllaka mbajtëse ABF nuk është në magazinë, dhe fabrika zgjeron kapacitetin prodhues

Me rritjen e 5g, AI dhe tregjeve kompjuterike me performancë të lartë, kërkesa për transportuesit IC, veçanërisht transportuesit ABF, ka shpërthyer. Sidoqoftë, për shkak të kapacitetit të kufizuar të furnizuesve përkatës, furnizimi i transportuesve ABF është në furnizim të shkurtër dhe çmimi vazhdon të rritet. Industria pret që problemi i furnizimit të ngushtë të pllakave mbajtëse ABF mund të vazhdojë deri në vitin 2023. Në këtë kontekst, katër fabrika të mëdha të ngarkimit të pllakave në Tajvan, Xinxing, Nandian, jingshuo dhe Zhending, kanë nisur planet e zgjerimit të ngarkimit të pllakave ABF këtë vit, me një shpenzimet kapitale totale prej më shumë se 65 miliardë dollarësh në fabrikat kontinentale dhe të Tajvanit. Përveç kësaj, ibiden dhe shinko të Japonisë, motori Samsung i Koresë së Jugut dhe pajisjet elektronike Dade kanë zgjeruar më tej investimin e tyre në pllakat e transportuesit ABF.

Kërkesa dhe çmimi i bordit të transportuesit ABF rritet ndjeshëm dhe mungesa mund të vazhdojë deri në vitin 2023
Nënshtresa IC është zhvilluar në bazë të tabelës HDI (bordi qark i ndërlidhjes me densitet të lartë), i cili ka karakteristikat e densitetit të lartë, saktësisë së lartë, miniaturizimit dhe hollësisë. Si material i ndërmjetëm që lidh çipin dhe tabelën qarkore në procesin e paketimit të çipave, funksioni kryesor i bordit mbajtës ABF është të kryejë komunikim me dendësi më të madhe dhe shpejtësi të lartë me çipin, dhe pastaj të lidhet me bordin e madh të PCB përmes më shumë linjave në bordin e bartësit IC, i cili luan një rol lidhës, në mënyrë që të mbrojë integritetin e qarkut, të zvogëlojë rrjedhjen, të rregullojë pozicionin e linjës isshtë e favorshme për shpërndarjen më të mirë të nxehtësisë të çipit për të mbrojtur çipin, dhe madje të ngulitet pasiv dhe aktiv pajisje për të arritur funksione të caktuara të sistemit.

Aktualisht, në fushën e paketimit të nivelit të lartë, transportuesi IC është bërë një pjesë e domosdoshme e paketimit të çipave. Të dhënat tregojnë se aktualisht, përqindja e transportuesit IC në koston e përgjithshme të paketimit ka arritur në rreth 40%.
Ndër transportuesit IC, ka kryesisht bartës ABF (Ajinomoto build up film) dhe transportues BT sipas shtigjeve të ndryshme teknike siç është sistemi i rrëshirës CLL.
Midis tyre, bordi i transportuesit ABF përdoret kryesisht për patate të skuqura të larta kompjuterike të tilla si CPU, GPU, FPGA dhe ASIC. Pasi të prodhohen këto patate të skuqura, ato zakonisht duhet të paketohen në bordin e bartësit ABF para se të mund të montohen në tabelë më të madhe PCB. Pasi transportuesi ABF të mos jetë në magazinë, prodhuesit kryesorë përfshirë Intel dhe AMD nuk mund t’i shpëtojnë fatit që çipi nuk mund të dërgohet. Rëndësia e bartësit ABF mund të shihet.

Që nga gjysma e dytë e vitit të kaluar, falë rritjes së 5g, cloud AI computing, serverëve dhe tregjeve të tjera, kërkesa për patate të skuqura me performancë të lartë (HPC) është rritur shumë. Së bashku me rritjen e kërkesës së tregut për zyra në shtëpi / argëtim, automobila dhe tregje të tjera, kërkesa për CPU, GPU dhe çipa AI në anën e terminalit është rritur shumë, gjë që gjithashtu ka rritur kërkesën për bordet e transportuesve ABF.